"Het wordt een zoon!

En ook papa zit in de 

WIEG :-)"

Erec Gisder - Vionqer
"Het wordt een zoon! En ook papa zit in de 
WIEG :-)"
Erec Gisder - Vionqer
"In augustus word ik vader van een zoon en kan ik dus gebruik maken van het aanvullend geboorteverlof. In de AFAS omgeving van Vionq staat het uiteraard al strak ingericht."
Erec Gisder - ervaren HRM/payroll consultant


Wetgeving per 01-07-2020


Aanvullend geboorteverlof
Vanaf 1 juli kunnen partners maximaal 5 weken aanvullend geboorteverlof opnemen. Dit betekent concreet dat  5 maal het aantal werkuren per week kan worden opgenomen.

Opnemen binnen  6 maanden
Nadat het reguliere geboorteverlof (1 week) is opgenomen, kan het aanvullend verlof tot uiterlijk 6 maanden na de geboorte van het kind worden opgenomen.

UWV
De partner die geboorteverlof opneemt krijgt in de 5 aanvullende weken feitelijk geen salaris, maar een uitkering van het UWV (max. 70% van het dagloon). De verloning gaat via de werkgever.


Hoe werkt dit in AFAS


Inrichting geboorteverlof Payroll
Diverse functionaliteiten en variabelen moeten ingericht en gecheckt worden. Dit om de nieuwe wetgeving en positieve consequenties daarvan goed te regelen met AFAS. Denk aan (eigen) looncomponenten of eigen looninrichting. Denk aan toepassing WW, pensioen en vermindering opbouw verlof en de koppeling naar het UWV.

Inrichting geboorteverlof HRM
Het geboorteverlof is als een verlofrecht ingericht. De inrichting betreft o.a. urensoort en de integratie naar payroll, type verlof en de koppeling naar de arbeidsvoorwaarden. Zorg ook voor nieuwe InSite profielen en bewerk de juiste HRM portalpagina's. Check natuurlijk ook de autorisatie!WIEG regeling op UWV.nl


Geboorteverlof voor partners


WIEG op AFAS help


AFAS webinar geboorteverlof"Ja echt! Binnenkort word ik mama!"


Denise van Wijk - Vionqer"Ja echt! Binnenkort word ik mama!"


Denise van Wijk - Vionqer


Vionq in de WIEG


Klant word je niet zomaar bij Vionq. Werken met AFAS is een logische keus voor bedrijven met ambitie.
Onze klanten begrijpen dat de hoogste kosten- en tijdsbesparingen alleen met wederzijdse betrokkenheid, samenwerking en plezier tot stand komen.

AFAS heeft de mogelijkheid om WIEG te borgen in Profit goed geregeld. Het inrichten zelf, dat doen Vionqers graag voor je.

Van harte welkom!