Ondersteuning bij het aanstellen

van een proceseigenaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ondersteuning bij het aanstellen

van een proceseigenaar

 

 


Blijvende procesoptimalisatie door de proceseigenaar


Voor de optimalisatie van de bedrijfsprocessen heeft jouw organisatie een tijdje geleden AFAS software geïmplementeerd. De verwachting was dan ook dat jullie organisatie en de verschillende afdelingen vanaf dat moment als een geoliede machine zou gaan samenwerken. Na een eerste testfase of na enige periode blijkt de oplossing toch niet (meer) naadloos aan te sluiten op de behoefte van jouw organisatie en processen blijken toch niet efficiënt genoeg ingericht. 

Het optimale uit je systemen (blijven) halen vraagt om onderhoud en optimalisatie van de systemen. Door de bedrijfsprocessen regelmatig onder de loep te nemen en aan de kaak te stellen kun je steeds verfijndere verbeteringsslagen maken. Daarmee behaal je uiteindelijk concurrentievoordeel. Dat is dan ook de aanpak van Vionq: altijd het optimale resultaat uit je systemen halen. Om dit dit voordeel te blijven behouden heb je een persoon binnen de organisatie nodig die het proces altijd monitort. Dit is de proceseigenaar. We helpen je graag bij het aanstellen van deze sleutelfiguur.
 

 


Wie is de proceseigenaar?
 

Een proceseigenaar is doorgaans iemand die dicht op het vuur zit. Iemand die direct betrokken is bij de processen en de ‘pijn’ voelt als het proces niet goed verloopt. De proceseigenaar neemt deze verantwoordelijkheid als rol binnen zijn bestaande functie. Het is de schakel tussen processen in de praktijk en het optimaliseren van de systemen.

De proceseigenaar kan probleemanalyses maken of verbeteringen voorleggen. De proceseigenaar communiceert dit aan de Functioneel Beheerder die de aanpassingen doorvoert. 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hoe helpen we jouw organisatie met proceseigenaarschap?

We zorgen dat we de juiste mensen verantwoordelijk maken voor het proces en dat zij met de juiste doelstellingen en tools analyses kunnen maken. We verzorgen trainingen, een duidelijk overzicht, goede automatisering, ruimte voor maatwerk en een luisterend oor voor de gebruiker. We schakelen regelmatig met de proceseigenaar om verbeteringen op te kunnen halen en vertalen analyses naar optimalisaties. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?
 

 

Meer tijd, voor elkaar

Business Consultancy  |  AFAS functioneel beheer  |  AFAS applicatiebeheer  |  AFAS interim  |  info@vionq.nl  |  040-8200942  |  Volg ons op LinkedIn