“Ik profiteer ervan dat er al eerder goed geïnvesteerd is in de automatisering van een aantal processen. Dat zet ik door.”
Bart Valkenburg - Fastenerpoint


Voor Fastenerpoint telt elke minuut!

Het is vrijdagochtend en ik heb een afspraak met Bart Valkenburg de nieuwe man aan kop bij Fastenerpoint. Fastenerpoint is een fullservice groothandel voor professionele bedrijven in de dak- en wandbeplating. Uiteraard houden we de anderhalve meter afstand. Hij komt me tegemoet met een headset op zijn rechteroor. Hij komt net uit het magazijn. Bart is sinds enkele maanden de verantwoordelijke nadat de oprichter zich is gaan richten op een nieuw avontuur.

Bart werkt inmiddels 5 jaar bij Fastenerpoint en is in het magazijn begonnen. Bart is gevraagd door de oprichter om het stokje over te nemen. Nu maanden na het overnemen van de dagelijkse leiding kan Bart terugkijken op een aantal drukke maanden met een hoop nieuwe ervaringen.

Het gesprek start op een heel natuurlijke manier en gaat van links naar rechts. Er liggen veel parallellen tussen de jonge bedrijven die Fastenerpoint en Vionq allebei zijn. “Ik ben beweging.” gooit Bart er even tussendoor. Hij is continu zoekend naar de volgende stap voor verbeteringen. “Ik profiteer ervan dat er al eerder goed geïnvesteerd is in de automatisering van een aantal processen. Dat zet ik door.” Vandaag de dag wordt het beheer van AFAS uitgevoerd door Vionq. Vionq streeft ernaar om tijd terug te geven aan de organisatie. Tijd die vervolgens kan worden besteed aan andere zaken. Zeer recent is het proces rondom het verzenden van bestellingen aangepakt. Het resultaat is minimaal anderhalf uur per dag tijdwinst voor onze verantwoordelijke van het magazijn. Hoe dat precies kan?


300 uur per jaar terug gekregen!

Fastenerpoint levert op piekmomenten wel 100 bestellingen per dag uit. Het uitleveren en het juist verpakken en verzenden is zeer belangrijk. Niet alle leveringen worden via het label Fastenerpoint uitgeleverd. Bij Fastenerpoint kan je ook via een eigen label bestellen. Hierdoor is het cruciaal dat bij iedere bestelling en verpakking de juiste stickers op de te verzenden pakketten staan. Dit was tot voor kort een nog behoorlijk handmatig proces en de foutgevoeligheid was hoog.

Vanaf nu is het proces van de juiste stickers met de juiste labels volledig geautomatiseerd. Dit levert Fastenerpoint een tijdwinst op van 2,5 minuut per verzending. Niet alleen draagt deze verbetering bij aan de ambitie om meer bestellingen in de toekomst te kunnen afhandelen.

De tijd van de magazijnmeester kan nu worden besteed aan het personeel in het magazijn. Juist het personeel kan nu met meer aandacht ondersteund worden. Er is 300 uur op jaarbasis beschikbaar gekomen door deze automatiseringsslag.


Concrete voordelen


Tijdswinst van 2,5 minuut per pakbon

Labeling volledig geautomatiseerd

Digitale ideeënbus
Concrete voordelen


Tijdswinst van 2,5 minuut per pakbon

Labeling volledig geautomatiseerd

Digitale ideeënbus


Digitale ideeënbus

Het effect van deze extra aandacht? Een digitale ideeënbus die goed gevuld wordt met nog meer kansen op verbeteringen in de processen. Het enthousiasme van alle mensen neemt toe, een exponentieel effect.  Bart lacht, “Binnenkort maar weer eens samen zitten over de volgende verbetering.” Wij geven tijd terug aan je organisatieWij geven tijd terug aan je organisatie


Welkom bij Vionq


Klant word je niet zomaar bij Vionq. Werken met AFAS is een logische keus voor bedrijven met ambitie.
Onze klanten begrijpen dat de hoogste kosten- en tijdsbesparingen alleen met wederzijdse betrokkenheid, samenwerking en plezier tot stand komen.