Je werkt al even met AFAS, maar vaak loop je tegen een aantal kleine functionele dingen aan waardoor je niet het maximale uit je AFAS omgeving kan halen. In dat geval is functioneel applicatiebeheer een oplossing. Met functioneel applicatiebeheer bekommert een van onze business consultants structureel om het functioneren van je AFAS systeem. Zo blijf jij en je bedrijf het maximale uit AFAS halen.
Het is ook mogelijk een functioneel applicatiebeheerder binnen de organisatie aan te stellen. We zien binnen organisaties dat de functioneel applicatiebeheerder iemand kan zijn die al een functie heeft binnen de organisatie, en het functioneel applicatiebeheer als parttime rol op zich neemt. Maar we zien ook organisaties waarbij zelfs een fulltime functie hiervoor is weggelegd. Onze business consultants helpen je graag bij het aanstellen van een functioneel applicatiebeheerder binnen jullie organisatie.
Benieuwd welke stappen jouw organisatie kan nemen tot een hoger niveau van automatisering? Download ons gratis e-book!
Download ons e-book
Misschien herken je het wel binnen je organisatie. Jullie werken al een tijdje in de compleet nieuwe AFAS omgeving. Toch lopen de verschillende afdelingen tegen kleine functionele dingen aan, waardoor je het idee hebt dat niet alles uit je AFAS omgeving gehaald kan worden. Met functioneel beheer zorg je ervoor dat deze functionele hindernissen worden opgelost. Een functioneel beheerder fungeert als klankbord voor de AFAS gebruikers binnen de organisatie. Deze persoon zorgt ervoor dat de feedback wordt verwerkt en kleine problemen worden opgelost. De functioneel beheerder is verantwoordelijk voor optimaal gebruik van informatiesystemen. Je kunt het zien als de verbindende schakel tussen de IT en de bedrijfsvoering in de organisatie. Ook is een AFAS applicatiebeheerder verantwoordelijk voor verbeteringen en implicaties in het systeem.
AFAS applicatiebeheer draait vooral om de gebruikers. In een ideale situatie verloopt het beheer en onderhoud van jouw AFAS inrichting soepel en structureel. Daarbij blijft de AFAS applicatiebeheerder wel een signalerende rol behouden. Een applicatiebeheerder probeert incidenten altijd voor te zijn, zoals het vastlopen van gebruikers. Hoe ontstaan de incidenten en waar komen de incidenten vandaan? Met een functioneel applicatiebeheerder worden onderhoud en de verbetering van processen altijd in de gaten gehouden.
Applicatiebeheer bij Vionq is meer dan alleen updates doorvoeren, de technische inrichting en de geconstateerde fouten verhelpen. Applicatiebeheer draait juist om de mensen die met AFAS werken. Vaak wordt er niet optimaal gebruik gemaakt van AFAS, omdat gebruikers te weinig kennis hebben van AFAS of nog handelingen uitvoeren die horen bij een oudere werkwijze. Soms wordt er ook nog geen gebruik gemaakt van nieuwe of zelfs bestaande functionaliteiten van AFAS. De eerste stap is natuurlijk om deze struikelblokken op te lossen. AFAS moet eerst bij de mensen passen die ermee werken om vervolgens pas nieuwe functionaliteiten aan bod te laten komen.